Uw rekeningnummer is bij ons niet bekend – Belastingdienst

Het maakt niet uit of je al jaren je belasting via hetzelfde rekeningnummer afhandelt, of net in aanraking bent gekomen met de belastingdienst. Vrij willekeurig ontvangen mensen het bericht dat Belastingdienst geen rekeningnummer van hen heeft.

Vervelend, maar online snel op te lossen. Je moet echter wel even weten hoe.

Na het inloggen op www.belastingdienst.nl zie je bij ‘Geldzaken’ staan dat je rekeningnummer niet bekend is.
Klik op de link aan de rechterkant. Je komt nu in een scherm waar je kunt aangeven dat je je rekeningnummer wilt wijzigen.

Deze terminologie klopt niet helemaal met de waarheid, maar goed, dit is de plek om je rekeningnummer en naam rekeninghouder in te vullen. Controleer goed je gegevens en klik dan op verzenden.

Je wordt automatisch uitgelogt. Als jouw logica werkt als de mijne dan denk je dat je nu klaar bent en dat het is geregeld. Dit is niet het geval. Je bent pas halverwege.

Log nogmaals in op www.belastingdienst.nl, nu zie je staan dat je je rekeningnummer hebt gewijzigd en moet je dit nogmaals bevestigen. Ook moet je aangeven dat je alles naar eer en geweten hebt ingevuld. Als je tenslotte nogmaals op verzenden klikt, dan is de wijziging doorgevoerd en zie je boven in het scherm staan dat de belastingdienst op … om … je rekeningnummer wijziging heeft ontvangen.

Wat nu rest, is wachten tot de belastingdienst heeft vastgesteld dat naam en rekeningnummer inderdaad bij elkaar horen. Volgens de laatste berichten duurt het ongeveer 15 dagen voordat het geld op je rekening staat. Het is niet bekend of dit werkdagen zijn.